Ξεσηκώθηκαν οι εμπόροι στα Χανιά για τους φόρους

Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των 28 συλλόγων και σωματείων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων.

Κύριο αίτημα της κινητοποίησης ήταν να υπάρξουν μέτρα για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων της περιοχής που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντώνη Παπαδεράκη, «πλήττονται από την οικονομική κρίση, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την υπερφορολόγηση».

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της υπηρεσίας, στην οποία και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα για να το διαβιβάσει, με τη σειρά της, στο αρμόδιο υπουργείο.

Οι έμποροι και βιοτέχνες στα Χανιά ζητούν να υπάρξει αύξηση των έμμεσων ελέγχων που θα στηρίζονται στο περιουσιολόγιο και να σταματήσουν οι διώξεις και οι κατασχέσεις λογαριασμών «εις χείρας τρίτων» σε χανιώτικες επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η προϊσταμένη του δικαστικού της ΔΟΥ Χανίων, μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 στα Χανιά έχουν εκδοθεί αποφάσεις για 16.500 κατασχέσεις λογαριασμών «εις χείρας τρίτων».

Εκτός από το φορολογικό, ένα μεγάλο κομμάτι εμπόρων και βιοτεχνών αδυνατεί να καλύψει και τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Παπαδεράκης κάνουν λόγο για το 55% του κλάδου στα Χανιά να έχει οφειλές στον ΟΑΕΕ και το 50% στο ΙΚΑ.

Για τον λόγο αυτόν, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Σούδας των Χανίων.
πηγή http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/730532/diamarturia-eboron-kai-viotehnon-sta-hania/

Σχολιάστε το δημοσίευμα

σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.