Το προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα αν κάποιος έχει νόσημα

Η ανακάλυψή τους έχει ήδη βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας.

Μια ομάδα μαθητών, ηλικίας 13 και 14 ετών ανακάλυψαν ένα προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια….
…Το λεγόμενο «S.T.EYE» διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος έχει την δυνατότητα να εντοπίζει ασθένειες όπως χλαμύδια και σύφιλη και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το στέλεχος του βακτηρίου που έχει εντοπίσει.
Το προφυλακτικό είναι «παιδί» του 14χρονου Νταανιάλ Αλι, του Μουάζ Ναουάζ 13 ετών και του Τσιράγ Σάχ 14 ετών, μαθητών του δημοτικού σχολείου στο Isaac Newton Academy στο Εσεξ.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, προκειμένου οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν αμέσως δράση στην ιδιωτικότητα που τους εξασφαλίζει το σπίτι τους αποφεύγοντας αδιάκριτες διαδικασίες στους γιατρούς» δήλωσε ο ένας από τους μικρούς εφευρέτες, ο Νταανιάλ Αλι.
Η ανακάλυψή τους έχει ήδη βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας. Τα τρία παιδιά έλαβαν το ποσό των χιλίων λιρών Αγγλίας και ως επιπλέον δώρο μια επίσκεψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Παραδράση

Σχολιάστε το δημοσίευμα

σχόλια

Πείτε την γνώμη σας